Η προσέγγιση στο νησί της Αίγινας, όπως και σε κάθε νησί, γίνεται με τα πλοία της γραμμής του Αργοσαρωνικού. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση γίνεται καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά, την πύλη Ε8, με τα πλοία κλειστού τύπου αλλά και υδροπτέρυγα  δελφίνια. Το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα το πλοίο που θα επιλέξετε. Βέβαια, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε το νησί με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, θα πρέπει να επιλέξετε πλοίο κλειστού τύπου, μιας και μόνο αυτά δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων προς το νησί.  

Τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής για την Αίγινα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αλλάζουν ανάλογα την περίοδο και την εποχή του χρόνου. Ενημερωθείτε πριν προγραμματίσετε ταξίδι στα νησιά του Σαρωνικού, γιατί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πάρα πολλές πληρότητα 100%!

Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν δύο ακόμα λιμάνια στο νησί – της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας. Τα πλοία με προορισμό αυτά τα λιμάνια φεύγουν και αυτά από την πύλη Ε8. Το πλοίο με προορισμό την Αγία Μαρίνα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μόνο επιβατών και όχι οχημάτων. 

Κλείστε εύκολα και γρήγορα τα εισιτήρια σας επικοινωνώντας μαζί μας!

elGreek