Περιοχές της Αίγινας.

Το νησί της Αίγινας είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος, αλλά οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών της είναι πολλές φορές μεγάλες. Οι οικισμοί της είναι σκορπισμένοι τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο μέρος του νησιού. 

Η επίσκεψη στην Αίγινα ξεκινά από το κέντρο του νησιού – το λιμάνι και την πόλη. Το λιμάνι βρίσκεται στο νότιο σημείο του νησιού, και όπως σχεδόν σε όλα τα νησιά, βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του νησιού – τη χώρα. Βέβαια, μπορεί η πόλη του νησιού να έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον, μιας και έχει πολλά καταστήματα και μαγαζιά, αλλά δεν είναι η μόνη που προσελκύει τον επισκέπτη. Κάθε οικισμός του νησιού ξεχωρίζει και για κάτι διαφορετικό!

Μαραθώνας.

Ο Μαραθώνας είναι μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του νησιού, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις παραλίες του. Οι παραλίες Α’ και Β’ Μαραθώνα, είναι από τις πιο αγαπημένες της Αίγινας, γιατί εκτός του ότι είναι εύκολα προσβάσιμες, είναι και από τις πιο οργανωμένες του νησιού. Την καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή λειτουργούν πολλά καλοκαιρινά καταστήματα – καφετέριες και εστιατόρια – αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάποιον που θέλει να διανυκτερεύσει στο Μαραθώνα. 

Οι παραλίες του Μαραθώνα είναι από τις πιο αγαπημένες αμμουδιές του νησιού!

Αιγινήτισσα.

Πολύ κοντά στο Μαραθώνα, βρίσκεται η περιοχή της Αιγινήτισσας, που χαρακτηρίζεται από την τέλεια τοποθεσία, την οργανωμένη παραλία και τα χαρακτηριστικά καλοκαιρινά της μαγαζιά. Είναι μια αγαπημένη επιλογή για αυτούς που θέλουν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία – πολύ κοντά στην πόλη του νησιού. 

Πέρδικα.

Η Πέρδικα είναι για πολλούς επισκέπτες, αλλά και ντόπιους, το απόλυτο θέρετρο του νησιού της Αίγινας. Τα γραφικά σοκάκια, οι ψαροταβέρνες και οι όμορφες καφετέριες, δίνουν κοσμοπολίτικο αέρα στην περιοχή. Φυσικά, η μαγική θέα προς το νησί της Μονής και το μικρό λιμανάκι για τα σκάφη, συμπληρώνουν την ταυτότητα της Πέρδικας. Όπως κάθε οικισμός με πολλούς μόνιμους κατοίκους, η Πέρδικα διαθέτει διάφορα καταστήματα πρώτης ανάγκης, βενζινάδικο αλλά και εκκλησία – τον Άγιο Σώστη.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι παραλίες Κλήμμα και Κλειδί!

Μεσαγρός.

Ο οικισμός του Μεσαγρού μπορεί να μην είναι μια περιοχή που προσελκύει τους επισκέπτες του νησιού άμεσα, αλλά μιας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από πολλά αξιοθέατα, μοναστήρια, αλλά και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθείτε εκεί. Και μιας και ο Μεσαγρός έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους, θα βρείτε στην περιοχή και μαγαζιά με είδη πρώτης ανάγκης, όπως βενζινάδικο αλλά και καταστηματα τροφίμων. 

Στο Μεσαγρό θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά πήλινα κανάτια!

Αγία Μαρίνα.

Η Αγία Μαρίνα είναι μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές του νησιού της Αίγινας. Αγαπημένο θέρετρο πολλών επισκεπτών, ο οικισμός της Αγίας Μαρίνας είναι απόλυτα αυτόνομος! Με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και καφέ, ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές για να διαλέξει. Η περιοχή της Αγίας Μαρίνας είναι προσβάσιμη τόσο οδικώς – από το κεντρικό λιμάνι του νησιού, όσο και με καράβι από το λιμάνι της περιοχής. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ναό της Αφαίας και το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Η Αγία Μαρίνα, εκτός από αξιοθέατα, έχει και πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και καφετέριες – δηλαδή τα έχει όλα. Και φυσικά, εκτός από όλες τις υπόλοιπες ανέσεις, η περιοχή διαθέτει και τη μεγαλύτερη παραλία με άμμο του νησιού. 

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας, είναι μια αγαπημένη επιλογή για καλοκαιρινό γάμο στο νησί!

Σουβάλα.

Η περιοχή της Σουβάλας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, και σε αυτή βρίσκεται το τρίτο λιμάνι του νησιού. Η Σουβάλα είναι μια παραθαλάσσια περιοχή με μικρά μαγαζιά, ταβέρνες και καφέ, που λειτουργούν όλο το χρόνο, μιας και έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Βαγίας, και είναι μια εναλλακτική για αυτούς που προτιμούν τις πιο ήρεμες διακοπές.

Στην περιοχή της Σουβάλας θα βρείτε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, και σε κοντινή απόσταση βενζινάδικο που λειτουργεί όλο το χρόνο.

Βαγία.

Η Βαγία είναι μια όμορφη και αρκετά ήσυχη περιοχή του νησιού της Αίγινας. Διαθέτει μια ιδιαίτερη ομορφιά, μιας και είναι πιο απομακρυσμένη σε σχέση με τους υπόλοιπους οικισμούς. Είναι μια σίγουρη επιλογή για αυτούς που προτιμούν την ησυχία, και τις λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες. Η τοποθεσία της Βαγίας είναι μοναδική, με φανταστική θέα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αθήνας. 

Όποια και να είναι η περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε, αναζητήστε λύσεις για τη μετακίνησή σας στο νησί!

elGreek