Οι παραλίες του νησιού της Αίγινας, είναι σίγουρα ένας από τους λόγους να επισκεφθεί κάποιος το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά και την Αθήνα, το νησί προσφέρει σίγουρα μια ευκαιρία απόδρασης και δροσιάς. Τι και αν κάποιος προτιμά αμμουδιά, βότσαλα, οργανωμένη ή πιο ερημική παραλία;

Στην Αίγινα έχει πολλές επιλογές!

Παραλίες Α΄και Β΄Μαραθώνα.

Οι παραλίες Α΄και Β΄Μαραθώνα είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές επισκεπτών αλλά και ντόπιων. Η αμμουδια, τα ρηχά και καθαρά νερά, αλλά και η οργάνωση σε αυτές τις παραλίες, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που τις κάνουν τόσο αγαπημένες. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κεντρικό σημείο του νησιού, την πόλη, είναι εύκολα προσβάσιμες ακόμα και για αυτούς που επισκέπτονται την Αίγινα για μια ημέρα. 

Παραλία Αιγινήτισσας.

Δίπλα σχεδόν στις παραλίες Α΄και Β΄Μαραθώνα, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία της Αιγινήτισσας. Μια αγαπημένη επιλογή για αυτούς που έχουν συνδέσει το μπάνιο στη θάλασσα με διάφορες δραστηριότητες αλλά και φαγητό, καφέ ή ποτό στα μαγαζιά της περιοχής. 

Κλημμα & Κλειδί.

Αυτές οι δύο παραλίες αποτελούν δύο καλά κρυμμένα μυστικά του νησιού. Βρίσκονται κοντά στην περιοχή της Πέρδικας, και δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμες όσο άλλες παραλίες της Αίγινας. Για αυτό όμως αποκτούν ιδιαίτερη ομορφιά – όταν φτάσει κάποιος εκεί, τα κρυστάλλινα νερά τον ανταμοίβουν για τον κόπο και την επιλογή του.

Παραλία Αγίας Μαρίνας

Η παραλία που βρίσκεται στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση αμμουδιά του νησιού. Δεν είναι τυχαία από τις πιο αγαπημένες παραλίες του νησιού: εκτός από την οργάνωση και τα θαλάσσια σπορ που μπορεί να απολαύσει ο λουόμενος, η παραλία έχει βραβευτεί αρκετές φορές με μπλε σημαία. 

Αύρα.  

Η παραλία της αύρας βρίσκεται κοντά στην πόλη και τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας. Αυτή η παραλία είναι μια επιλογή που προτιμούν οι επισκέπτες που δεν έχουν πολύ χρόνο στο νησί, και θέλουν να πάρουν μια ανάσα δροσιάς πριν πάρουν το καράβι της επιστροφής. Η παραλία είναι οργανωμένη και η αμμουδιά της είναι πολύ δελεαστική για μια γρήγορη βουτιά με θέα τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.

elGreek