H εταιρεία

Εδώ λοιπόν στην πανέμορφη, Ιστορική και μικρή Αίγινα, απέναντι από την πολύβουη Αθήνα, βρίσκεται από το 2015 το γραφείο μας.
Στόχος του γραφείου μας είναι να γίνουμε οι «άνθρωποι σας» στο νησί, οι δικοί σας άνθρωποι στο ταξίδι.
Το ταξίδι δεν είναι διεκπεραίωση. Το ταξίδι είναι αναμονή, είναι σχέδιο , είναι έρωτας , είναι ένας λόγος να περιμένεις. Είναι εμπειρία χαράς και επαφής με τους ανθρώπους του τόπου που επισκέπτεσαι. Είναι γεύσεις, είναι μυρωδιές, είναι στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας, είναι διασκέδαση, χαλάρωση, είναι στροφή στον μέσα εαυτό σου.
Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ και περιμένουμε.


Περιμένουμε ελπίζοντας να γίνουμε το εργαλείο αυτής της δικής σας αναζήτησης, ο φίλος σας στο δικό σας ταξίδι.
Οργανώνουμε μαζί σας δραστηριότητες «tailor made», σεβόμενοι το χρόνο και τις επιθυμίες σας.


Σας περιμένουμε για να ανακαλύψετε μαζί μας κάτι κοινά αποδεκτό από όλους όσους έχουν επισκεφτεί το νησί μας.

« Η Αίγινα είναι ερωτεύσιμη». Είναι ανάπτυγμα επιφωνήματος.
Είναι το Αχ ! της ξεκούρασης, του πόθου, της απόλαυσης, της ολοκλήρωσης. Το Αχ! Της ομορφιάς. Της αμόλευτης ομορφιάς.
Το «κουκούλι» του Καζαντζάκη. Πού μπαίνεις σκουλήκι και βγαίνεις πεταλούδα.
Η Μυθολογία, η Αρχαία αλλά και η σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας στάθηκαν με το μικρό μας βράχο πολύ γενναιόδωρες. Ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα έχουν τέτοια περπατησιά μέσα στους αιώνες.


Φιλοξένησε τους έρωτες του Δία με την κόρη του Ασωπού την Αίγινα, γέννησε τον πατέρα του Αχιλλέα και τους Μυρμιδόνες του, έγινε τόπος έμπνευσης για σπουδαίους γλύπτες, χαλκοπλάστες, αγγειοπλάστες που έχτισαν το 600 π.χ. το περίφημο ναό της Αφαίας, έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους δωρικούς ναούς, αναμετρήθηκε ο σπουδαίος στόλος της με τους Πέρσες στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, μπήκε στο μάτι Ρωμαίων, Φράγκων, πειρατών , ακόμη και του περίφημου Μπαρμπαρόσα και χρόνια μετά έδωσε τόπο να πατήσει το πόδι του και να σχεδιάσει τη σύγχρονη Ελλάδα ο κυβερνήτης μας. Ο Καποδίστριας.


Πρώτο νόμισμα στην Ιστορία της Ευρώπης εδώ κόπηκε. Εδώ καθορίστηκαν τα Ευρωπαϊκά σταθμά και μέτρα. Εδώ στεγάστηκε η πρώτη κυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας. Εδώ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους .


Εδώ ο Νεκτάριος της Σηλυβρίας, εδώ ο Καζαντζάκης της Κρήτης, εδώ ο Σικελιανός, ο Βάρναλης, ο Σεφέρης, ο Καπράλος, ο Μόραλης και δεκάδες άλλοι.


Αυτά και άλλα τόσα είναι οι πληγές και τα στολίδια της.
Και το φως της. Ένα φως μοναδικό. Ένα φως που σε κάνει ζωγράφο. Περισσότεροι ζωγράφοι στον κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό της ζουν στο νησί. Και το λέω με βεβαιότητα.


Το κλίμα «εύκρατον και ξηρόν» όπως έγραφαν τα βιβλία της γεωγραφίας.
Με το λυτρωτικό βοριαδάκι τους καλοκαιρινούς μήνες να δροσίζει τη βόρεια πλευρά της και την συνεπέστατη μεσημεριανή μπουκαδούρα να χαϊδεύει το νότο.


Ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει πως η περίπτωση της Αίγινας είναι μοναδική. Ίσως για το λόγο αυτό εκατοντάδες ονειρεύονται να κάνουν το νησί μας μόνιμη κατοικία τους.


Εμείς είμαστε λοιπόν εδώ και σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε τον τόπο μας, να σχεδιάσουμε μαζί το ταξίδι σας.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας .
Κωστας Βρανάκης
Γιάννης Δελής


«Να γυρίζεις τη γης, να βλέπεις – να βλέπεις- και να μην χορταίνεις- καινούργια χώματα και θάλασσες κι ανθρώπους και ιδέες, και να τα βλέπεις όλα για πρώτη φορά, να τα βλέπεις όλα σα για τελευταία φορά, με μακρόσερτη ματιά, κι έπειτα να σφλανάς τα βλέφαρα και να νιώθεις τα πλούτη να κατασταλάζουν μέσα σου ήσυχα, τρικυμιστά, όπως θέλουν, ωσότου να τα περάσει από την ψιλή κρισάρα του ο καιρός, να κατασταλάξει το ξαθέρι απ’ όλες τις χαρές και τις πίκρες σου – τούτη η αλχημεία της καρδιάς, είναι, θαρρώ μια μεγάλη, αντάξια του ανθρώπου ηδονή».


Νίκος Καζαντζάκης

elGreek